Värt att veta om oss!

En affärsmodell som håller än!

Vi finns i Emmaboda i sydöstra Småland. Där har vi jobbat på sedan 1981.
Du kan tryggt vända dig till oss! Erfarenheten får du på köpet när du handlar här.

Ägare är Mikael Sjölund som har funnits i företaget i över 30 år.

Vi trycker och levererar idag olika reklamprodukter som t.ex.

Skyltar
Banderoller/vepor/flaggor
Give-aways
Kläder med tryck

Vårt specialområde är skyltar och dekaler, stora som små. Vi gör varningsskyltar, maskinskyltar, byggskyltar, fasadskyltar i plåt eller som ljuslåda, hänvisningsskyltar, förbudsskyltar, p-skyltar, kartor eller områdesguidning m.m.

Historia
1981 startade verksamheten med att erbjuda tryck på kläder. Det var skoltröjor, muckartröjor, tryck åt idrottsklubbar och en del företag. Efter en del år så var de flesta fotbollslagen runt Emmaboda kunder. Flera lag som t.ex. Långasjö Goif, Vissefjärda GoiF, BodaBruk, Lindås BK, Emmaboda IS, Flygsfors IF, Skruvs IF, Johansfors IF, Nybro IF och Kalmar AIK spelade med dräkter tryckta av oss. Flera företag hörde av sig och vi fick leverera kläder med tryck till både små och stora företag. Bland de tidiga kunderna fanns Flygt, MASAB, Emmaboda Granit, Jarl trä, Kährs, Geijer trä, Emmaboda kommun, Neikters och AMB.

Sedan kom tillverkning av dekaler igång. Det var under några år populärt att ha en dekal i bakrutan med olika budskap och även företagsnamn på. Minns ni "Lita på Liljas" eller "Bodegan på lördag, jag kör, hänger du med?" . Ståhlmotors dekal var förstås populär, med en sådan så kunde bilföraren bevisa att motorn hade några extra hästkrafter under huven. Nybros hockey körde med "NIF till division ett - nittio ett".
Men detta skulle ta slut. I mitten på 90-talet hade TV 4 och Bingolotto sedan några år tillbaka kört en massiv kampanj för att få lottköpare att sätta deras dekaler i bakrutan för att ge ytterligare en vinstchans om bilen sedan blev fotograferad. Med detta försvann sedan trenden med dekaler helt och idag ser du knappt en bil med med en s.k. bakrute streamer.
Som tur var så hade vi under tiden skaffat ett flertal industrikunder där screentryckta dekaler användes som produktmärkning, varningsdekaler eller instruktioner. Det var t.ex. stängseltillverkaren Gunnebo, kakelugnstillverkaren Cronspisen, Tornborgs kranar och bygghissar, Vattenfall turbiner och pumptillverkaren Flygt. Vi började även då med metallskyltar till samma ändamål.

Nästa steg var att börja tillverka större fasadskyltar och ljusskyltar. En datorstyrd skärmaskin inskaffades 1991 och självhäftande folie kunde i den skäras ut till bokstäver och logotyper.

Och sen var inte steget så långt till att i början av 2000-talet skaffa utrustning för att digitalt trycka text och bilder på material till skyltar, affischer, banderoller, flaggor och roll-up.